Meslek Yüksek Okulunun gelişmesinin Akhisar ve Akhisarlılar için ne kadar önemli olduğunu gerek seçim çalışmalarında gerekse bu köşeden defalarca belirtmiştim.
 
Sigara fabrikası arazisinden bir kısmının Meslek Yüksek Okuluna ve yapılması planlanan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesine ayrılması tüm Akhisarlıları sevindirmişti. Ancak aradan geçen bunca zaman sonra Meslek Yüksek Okulu inşaatının yarım kaldığını, mevcut bölümlerin ilgisizlik nedeni ile kapanma noktasına geldiğini görmek ve fakülte konusunda ise hiçbir gelişmenin olmaması bizleri üzmektedir. Oysa saymış olduğumuz projelerin Akhisar’a katacaklarını tam olarak gerçekleştikten sonra anlayacak ve geçen bunca zamana acıyacağız.
 
Meslek Yüksek Okulunun inşaatı maddi imkansızlıklardan dolayı durmuş durumda. Yüklenici firmanın ise bu yarım kalan bu iş nedeni ile iflas ile karşı karşıya kaldığı söylenmekte. İhtiyaç olunan miktar ise yaklaşık 2 Milyon TL ... Bittiğinde (?) yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacağını tahmin ettiğim stadyumun maliyetinin neredeyse 1/25’i kadar yani. Akhisar için ve ülkemiz için en az stadyum kadar önemli olan bu inşaatın, 2 Milyon TL gibi bir kaynağın bulunamaması nedeniyle yarım kalması inanın bizim ayıbımız. Meslek Yüksek Okulu inşaatı konusunu başka bir yazıya bırakmak kaydıyla sonlandırmak istiyorum.
 
Esas değinmek istediğim husus Akhisar’da kurulması planlanan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi…
 
Geçmişte Meslek Yüksek Okulu yöneticileri ile yapmış olduğum sohbetlerde bana “Meslek Yüksek Okulu inşaatı biter ve biz yeni yerleşkemize geçersek, şu an eğitim verdiğimiz binada da fakültenin kuruluş aşaması gerçekleştirilebilinir” denilmişti. Fakültenin kurulabilmesi için geçici de olsa binaya ihtiyaç var yani…
 
Yıllarca Meslek Yüksek Okulunu geliştirememiş bir Akhisar için zor bir hedef olduğunun farkındayım ama zor kolay eylenemez mi?
 
15 Temmuz kalkışmasından sonra Cemaatin eğitim kurumları kapatıldı ve devletleştirildi. Akhisar’da da bir okula bu kapsamda el konuldu ve tabelası indirildi. Anladığım kadarı ile bu bina Misak-ı Milli Okulunun eski binasında eğitim vermekte olan Kız İmam Hatip Okuluna verilecekmiş. Burası başka bir şekilde değerlendirilemez mi?
 
Mesela burası (hiç değilse) fakültenin kurulum aşamasına ev sahipliği yapması için Celal Bayar Üniversitesine tahsis edilemez mi?
 
Bu binanın ihtiyacı karşılayıp karşılamayacağı konusunu bilmiyorum ancak böyle bir seçenek düşünülmüş müdür? 
 
Düşünülmemiş ise ilgili kurumlar (Milli Eğitim, Celal Bayar Rektörlüğü, Valilik ,Belediye vs) bu konu üzerinde bir çalışma yapamazlar mı?
 
Bence üzerinde düşünmeye ve tartışmaya değecek bir seçenek…
 
Sizce?