Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda, 23 Mart’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı adayını belirleme ön seçimi öncesinde Manisa’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi. CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıya CHP’li yöneticiler, milletvekilleri ve belediye başkanları yoğun katılım gösterdi.
Başkan Dutlulu’dan Demokrasi Vurgusu
Toplantıya katılan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sürece dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Dutlulu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
📌 “Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyecek ön seçim bilgilendirme toplantısına Milletvekillerimiz A. Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek, İl Başkanımız İlksen Özalper, ilçe belediye başkanlarımız ve partililerimiz ile birlikte katıldık. Demokrasi ve katılımcılık anlayışımız gereği, halkın iradesini sandığa en güçlü şekilde yansıtmak için hep birlikte çalışıyoruz.”
Ön Seçim Süreci ve Sandık Güvenliği Konuşuldu
Toplantıda, ön seçimin nasıl gerçekleştirileceği, sandık güvenliği, oy kullanma süreçleri ve aday belirleme kriterleri hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. CHP yetkilileri, parti içi demokrasinin güçlenmesi açısından ön seçimin kritik bir adım olduğunu ve halkın iradesini yansıttığını vurguladı.
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek olan ön seçimin büyük bir katılımla gerçekleşmesi beklenirken, partililer arasında yoğun bir heyecan olduğu gözlemlendi.