Akhisar Bizim Çocuklarımız Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, özel gereksinimli bireyler için farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü ve 8 Nisan Fizyoterapistler Günü kapsamında düzenlenen bu özel program, hem duygusal anlara hem de renkli görüntülere sahne oldu.

Uçak Gösterisiyle Başlayan Unutulmaz Gün

Etkinlik, 8 Nisan Salı günü saat 15.00'te merkezin okul bahçesinde gerçekleştirildi. Akhisar Hava Meydan Komutanlığı’nda görev yapan Hv. Ulş. Kd. Bsçvs. Ejder Koçak’ın sergilediği maket uçak gösterisi, izleyenleri hayran bıraktı. Gösteri, çocuklara hem heyecan hem de ilham dolu dakikalar yaşattı.

Protokolden Güçlü Katılım

Etkinliğe Akhisar Kaymakamı Mustafa Can başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi katıldı. Özel öğrenciler, protokol üyelerine çiçek takdim ederek unutulmaz bir an yaşattı. Programın devamında hep birlikte farkındalık pastası kesildi.

Toplumsal Katılım ve Bilinç İçin Örnek Bir Organizasyon

Bu anlamlı günün temel hedefi; Down Sendromu ve Otizm gibi gelişimsel farklılıkların toplum tarafından daha iyi anlaşılması, fizyoterapistlerin öneminin vurgulanması ve özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha aktif şekilde katılımının desteklenmesiydi.

Etkinliğin sonunda konuşan Akhisar Kaymakamı Mustafa Can, çocukların ve ailelerin yanında olduklarını belirterek, “Bu tarz etkinlikler toplumda büyük bir fark yaratıyor. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.