Akhisar’da 21 Mart Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kapsamında Nevruz Bayramı, Kayhan Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen coşkulu bir etkinlikle kutlandı. Geleneksel ritüellerin yer aldığı programa, Akhisar Kaymakamı Mustafa Can ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mükremin Karasu da katılarak öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte bu özel günü paylaştı.
Program, öğrencilerin Nevruz’un anlam ve önemini anlatan şiirleriyle başladı. Ardından halk oyunları gösterileri sahnelendi. Kutlamalar kapsamında öğrencilerin katıldığı bilek güreşi, yumurta taşıma, ip çekme ve çuval yarışları renkli anlara sahne oldu. Kaymakam Mustafa Can'ın geleneksel Nevruz ateşini yakması ve ateşin üzerinden atlaması ise etkinliğin en dikkat çekici anlarından biri oldu. Bunun yanı sıra, demir dövme ritüeli de öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.
Kaymakam Mustafa Can ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mükremin Karasu, etkinlik alanında kurulan stantları ziyaret ederek öğrencilerin hazırladığı el işi ve teknik projeleri inceledi. Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Can, onların çalışmalarını ilgiyle dinleyerek, emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.
Yetkililer, program sonunda yaptıkları açıklamada, Nevruz’un kardeşliği, birlik ve beraberliği pekiştiren önemli bir kültürel değer olduğuna vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin geleneklerin yaşatılmasına katkı sağladığını belirtti.
Okul yönetimi, organizasyona destek veren tüm öğrencilere, öğretmenlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğrenciler ise eğlenceli etkinliklerin yanı sıra kültürel miraslarını daha yakından tanıma fırsatı bulmanın mutluluğunu yaşadı.