Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi, Akhisar Park İçi Sinema Salonu'nda gerçekleşti. Programın konuşmacısı, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Erbaş ve ses sanatçısı Kerim Çakır'dı.
Saygıdeğer misafirler, hanımefendiler, beyefendiler ve geleceğimizin teminatı sevgili gençler, hoş geldiniz. Anadolu Gençlik Derneği'nin organize ettiği Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi'ne katıldığınız için sevinçliyiz.
Hamd ve ibadetlerimiz Allah'a, salat ve selamlar ise kainatın efendisi Peygamberimize olsun. Bu gece, Mekke'nin fethinin 1393. yıl dönümünü ve Gazze Direnişi'ni anmak için buradayız. Anadolu Gençlik Derneği önderliğinde düzenlenen geleneksel fetih kutlamaları, bu yıl da tüm illerde ve yurt dışında eş zamanlı olarak salon programlarıyla gerçekleşti.
Sayın Prof. Dr. Muammer Erbaş hocamıza, yoğun programına rağmen burada bizimle olduğu için teşekkür ederim. Ayrıca programda ilahiler seslendiren Kerim Çakır'a da teşekkür ederiz.
Bu gece, Filistin/Gazze'de şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Aynı duayı Türkiye'de, Arakan'da, Türkistan'da, Suriye'de, Irak'ta ve İslam coğrafyasının dört bir yanındaki zulme uğrayan kardeşlerimiz için de yapıyoruz. Ayrıca, TBMM kürsüsünde vefat eden Saadet Partisi'nin Kocaeli milletvekili Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet diliyoruz.
Fetihlerle kazanılmış bu topraklarda, 300 yıldır İslam'a karşı yürütülen savaşın farkındayız. Temiz zihinlere yükledikleri olumsuz etkiler, bireyselliği öne çıkardı, aileyi çökertti. Dünyeviliği merkeze aldılar ve ahlaki değerlerden yoksun bir nesil yetiştirdiler. Bu durumu "kazanım" olarak adlandırdılar.
Gelişen kitle iletişim araçlarıyla yılın her günü, 7/24, televizyonlardan, internetten gençlerimize her türlü olumsuzluğu boşaltıyorlar. Ancak, Anadolu Gençlik Derneği ve temsilcileri, bu zulme karşı doğru bir duruş sergiliyorlar.
Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi'ne katılarak, Mekke'nin Fethi ve Kudüs'ü anmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Eğer bir toplum, peygamberini sadece mübarek gecelerde hatırlayıp, yalan söylerken, iftira atarken, harama bakarken, kalp kırarken, merhametsizlik yaparken Peygamber'in ne diyeceğini hatırlamıyorsa, o toplum peygamberini anlamamıştır.
Peygamberimizin nasıl faiz sistemlerini ortadan kaldırdığını, sömürüyü durdurduğunu, ırkçılığı yasakladığını, putperestliği nasıl yıktığını, israfı ve yolsuzluğu nasıl önlediğini merak etmiyorsa, o toplum peygamberini anlamamış demektir. Peygamberini anlamayan bir toplum sapmış bir toplumdur.
Ülke genelinde binlerce gencin katıldığı SİYER-İ NEBİ yarışması, gençlere Efendimiz'in en güzel örnek olduğunu hatırlatıyor. Bu yarışmada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Arakan'a, Türkistan'a, Afrika'ya ve özellikle Gazze Direnişi'ne maddi destek sağlayan CANSUYU DERNEĞİ'ne teşekkür ederiz. Yeni programlarda görüşmek üzere, sevgi, saygı ve hürmetlerimizi sunarız. Hepinizi Allah'a emanet ediyoruz.