Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Akhisar Gençlik Merkezi, kırsal bölgelerdeki ilkokullarda çocuklara unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. "Okullar Renkleniyor" projesi kapsamında gönüllü gençlerle birlikte gerçekleştirilen etkinliklerde, okul bahçeleri rengarenk oyun alanlarına dönüştürülerek çocukların yüzü güldürülüyor.
Geleneksel Oyunlar ve Eğlenceli Aktiviteler
Mavi yelekli gönüllü gençler ve gençlik merkezi liderleri, çocukların hayal dünyasını zenginleştirmek için seksek, köşe kapmaca, mendil kapmaca ve ip atlama gibi geleneksel oyunları yeniden canlandırıyor. Sabahın erken saatlerinde okul bahçelerinde çocukları karşılayan ekip, sportif ve eğlenceli etkinliklerle onların enerjisini artırıyor.
Sosyal Gelişime Katkı Sağlıyor
Bu anlamlı etkinlikler, sadece okul bahçelerini güzelleştirmekle kalmayıp, kırsal bölgelerdeki çocukların sosyal gelişimine de önemli katkılar sunuyor. Oyunlar sayesinde çocuklar hem eğleniyor hem de okul ortamına daha kolay uyum sağlıyor. Etkinlikler kapsamında öğrencilere kırtasiye setleri de hediye edildi.
Gençlerden ve Yetkililerden Destek Mesajı
Projeye katılan gönüllü gençler, etkinliklerin çok keyifli geçtiğini belirterek, "Çocukların mutluluğunu görmek bizim için en büyük ödül. Onların yüzündeki gülümsemeler tüm yorgunluğumuzu unutturuyor" dedi.
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ise, gençlik merkezlerinin öğrencilere yönelik önemli projeler yürüttüğünü vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:
"Manisa’daki 12 ilçemizde bulunan gençlik merkezlerimizle, çocukların ve gençlerin gelişimine katkı sağlayacak projeler hayata geçiriyoruz. Akhisar Gençlik Merkezimiz de gönüllü gençlerimizle birlikte çok önemli çalışmalar yürütüyor. Bu tür projelerle hem çocukların gelişimine destek oluyor hem de gönüllülük bilincini artırıyoruz. Katkı sağlayan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum."